Visit Nicosia

ΕΒΕΛ ΚΑΙ ΕΤΑΠ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ

ΕΒΕΛ ΚΑΙ ΕΤΑΠ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας ( ΕΒΕΛ) και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής ( ΕΤΑΠ ) Λευκωσίας εκφράζουν την ιδιαίτερη ικανοποίηση τους για τη θετική πορεία των συζητήσεων που διεξάγονται σε σχέση με τη μεταφορά της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου στο κτίριο του σχολείου Φανερωμένης, στην παλιά πόλη της Λευκωσίας.

Η μεταφορά της Αρχιτεκτονικής σχολής στην εντός των τειχών πόλη αποτελεί πάγιο αίτημα του ΕΒΕ Λευκωσίας το οποίο προωθεί από καιρό. Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντική απόφαση ικανή να αλλάξει άρδην τα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα στην περιοχή.

Διαχρονικός στόχος μας είναι να επιστρέψει η ζωή στην παλιά Λευκωσία και η επαναδραστηριοποίηση επιχειρήσεων στην περιοχή. Η μεταφορά της Αρχιτεκτονικής Σχολής, αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα από τα ομορφότερα και σημαντικότερα κτίρια της εντός των τειχών, το «Παρθεναγωγείο Φανερωμένης». Ταυτόχρονα δημιουργεί εκείνη την κρίσιμη μάζα που χρειάζεται η περιοχή για ανάκαμψη αφού αναμφίβολα η μεταφορά της έδρας της Αρχιτεκτονικής σχολής θα προσελκύσει φοιτητές και νέους ανθρώπους, που με την σειρά τους θα προσελκύσουν ιδιωτικές επενδύσεις που θα αναζωογονήσουν την περιοχή.

ΕΒΕΛ και ΕΤΑΠ εκφράζουν τη αισιοδοξία τους ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθούν με επιτυχία οι σχετικές διαβουλεύσεις, όπως διαμήνυσε και ο Υπουργός Οικονομικών, με την υπογραφή σχετικού μνημονίου μεταξύ της Αρχιεπισκοπής, του Πανεπιστημίου Κύπρου, του Υπουργείου Οικονομικών και του Δήμου Λευκωσίας.

www.ncci.org.cy                                                             ebost2.sg-host.com

Let's keep in touch

Subscribe to our Newsletter