Visit Nicosia

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΠ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ (VISIT NICOSIA) ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΠ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ (VISIT NICOSIA) ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Επί τάπητος οι προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης

Αντιπροσωπεία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής ( ΕΤΑΠ) Λευκωσίας με επικεφαλής τον πρόεδρο Θεόδωρο Κρίγγου, πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τους κοινοτάρχες κ. Χριστάκη Ξενοφώντος (Φαρμακά), κ. Νίκο Ιωάννου (Καμπί),  κ. Κούλλη Ρόζου (Γούρρι), κ. Φρύνη Παπαδοπούλου (Λαζανιά) και τον αναπληρωτή κοινοτάρχη κ. Χρίστο Τυρίμο (Φικάρδου). Στις συναντήσεις καταγράφηκαν οι προοπτικές για ανάπτυξη νέων αυθεντικών διαδρομών και σημείων ενδιαφέροντος στις συγκεκριμένες κοινότητες. 

Η ΕΤΑΠ Λευκωσίας, είχε την ευκαιρία να εξετάσει το ενδεχόμενο συνδρομής σε έργα που προγραμματίζονται ή βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης. Επίσης, τέθηκε το θέμα συνδιοργάνωσης κοινών εκδηλώσεων. Παράλληλα έγινε ενημέρωση στις κοινοτικές αρχές αναφορικά με τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που υπάρχουν από τα Σχέδια του Υφυπουργείου Τουρισμού. 

Στις συναντήσεις παρέστησαν και μέλη των συμβουλίων νεολαίας Φαρμακά και Καμπί, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και επισκέψεις σε τοπικές οικοτεχνίες (γλυκά της Ελένης, εργαστήριο παραγωγής μιλήτη «Μηλίτσα»), την οικοτεχνία της Μαρίας Χαραλάμπους (προϊόντα ντομάτας) και τα παραδοσιακά αλλαντικά Χ&Μ, που προάγουν την κυπριακή γαστρονομία. Επίσης, η ΕΤΑΠ Λευκωσίας επισκέφθηκε και τα τοπικά Μουσεία Λαϊκής Τέχνης σε Καμπί, Γούρρι και Φικάρδου.

Η ΕΤΑΠ Λευκωσίας θεωρεί καθοριστικής σημασίας το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι επιχειρήσεις αυτές αλλά και η νεολαία στην ανάπτυξη του τουρισμού στις ορεινές κοινότητες, καθώς ο συγκεκριμένος τομέας μπορεί να αποτελέσει ένα υγειές πεδίο οικονομικής προόδου.

ΕΤΑΠ Λευκωσίας

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Περιφέρειας Λευκωσίας, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε το 2007 στα πλαίσια στρατηγικού σχεδιασμού και πλάνου του Υφυπουργείου Τουρισμού. Σκοπός της ΕΤΑΠ Λευκωσίας είναι η ανάπτυξη και προβολή τόσο της πόλης όσο και της περιφέρειας Λευκωσίας και η μετατροπή τους σε ένα ποιοτικό ολόχρονο τουριστικό προορισμό. Για την επίτευξη των δράσεων της, η ΕΤΑΠ συνεργάζεται με διάφορους φορείς σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Κύριοι πυλώνες δράσης της είναι ο πολιτιστικός και δημιουργικός τουρισμός, ο συνεδριακός και επαγγελματικός τουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός, ο αθλητικός καθώς και ο τουρισμός ευεξίας.

ebost2.sg-host.com

 

Let's keep in touch

Subscribe to our Newsletter