Visit Nicosia

ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΤΑΠ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ (VISIT NICOSIA) ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΞΕΝΑΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΤΑΠ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ (VISIT NICOSIA) ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΞΕΝΑΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Κοινός στόχος η ανάδειξη της πόλης και επαρχίας Λευκωσίας

Συγκεκριμένες δράσεις για ενίσχυση της εικόνας της περιφέρειας Λευκωσίας ως τουριστικός προορισμός, συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος και εκπρόσωποι της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λευκωσίας με την ηγεσία του Συνδέσμου Ξεναγών Κύπρου. Μεταξύ άλλων, εξετάστηκαν τρόποι δημιουργίας καινοτόμων και διαδραστικών ξεναγήσεων, τόσο στην πόλη όσο και στην επαρχία Λευκωσίας, με στόχο την ανάδειξη αυθεντικών διαδρομών και μοναδικών σημείων ενδιαφέροντος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λευκωσίας, Θεόδωρος Κρίγγου, ενημέρωσε για την πρόθεση της εταιρείας να προμηθεύσει όλα τα μέλη του Συνδέσμου Ξεναγών με πακέτο εξοπλισμού που φέρει τα λογότυπα της Λευκωσίας. Το πακέτο περιλαμβάνει γιλέκο ασφαλείας, καπελάκι, παγουράκι, στυλό και πλαστική θήκη άδειας ξεναγού.

Από πλευράς της η πρόεδρος του Συνδέσμου Ξεναγών Κύπρου, Λέλια Μυλωνά, ευχαρίστησε την ΕΤΑΠ Λευκωσίας για την πρωτοβουλία και διαμήνυσε πως τα μέλη του Συνδέσμου θα στηρίξουν ενεργά κάθε προσπάθεια ενίσχυσης της ταυτότητας της Λευκωσίας και της προβολής των αυθεντικών της διαδρομών.

ΕΤΑΠ Λευκωσίας

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Περιφέρειας Λευκωσίας, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε το 2007 στα πλαίσια στρατηγικού σχεδιασμού και πλάνου του Υφυπουργείου Τουρισμού.Σκοπός της ΕΤΑΠ Λευκωσίας είναι η ανάπτυξη και προβολή τόσο της πόλης όσο και της περιφέρειας Λευκωσίας και η μετατροπή τους σε ένα ποιοτικό ολόχρονο τουριστικό προορισμό. Για την επίτευξη των δράσεων της, η ΕΤΑΠ συνεργάζεται με διάφορους φορείς σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Κύριοι πυλώνες δράσης της είναι ο πολιτιστικός και δημιουργικός τουρισμός, ο συνεδριακός και επαγγελματικός τουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός, ο αθλητικός καθώς και ο τουρισμός ευεξίας.