Visit Nicosia

ΦΑΡΜΑΚΑΣ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΜΑΧΑΙΡΟΧΩΡΙΩΝ

Ανακαλύψτε την ιστορία και τον πολιτισμό της Λευκωσίας με ξεναγήσεις από ειδικούς, αποκαλύπτοντας κρυμμένα πετράδια και ορόσημα στην πορεία.

Φαρμακάς

Ορεινό χωριό Τροόδους με φυτική κληρονομιά

Εκεί όπου η παράδοση και τα θεραπευτικά βότανα συνδυάζονται

Ο Φαρμακάς είναι ένα χωριό της επαρχίας Λευκωσίας 5 χλμ ανατολικά του Παλαιχωρίου και 40 χλμ από τη Λευκωσία. Βρίσκεται στους πρόποδες του Τροόδους.

Μια παράδοση λέει ότι το όνομα του χωριού προέρχεται από το επίθετο ή το επάγγελμα του πρώτου ανθρώπου που κατοικούσε εδώ και που έφτιαχνε φάρμακα. Προϊόντα που παράγονται από τα πολλά βότανα που φύτρωναν στην περιοχή. Μια δεύτερη εξήγηση είναι ότι στην περιοχή μάζευαν βότανα για φάρμακα που έφτιαχναν οι μοναχοί. Ο Φαρμακάς θα ήταν η περιοχή με διάφορα βότανα. Μια τρίτη εξήγηση σχετικά με το όνομα του χωριού είναι ότι το όνομα προήλθε από το «φαρατζήιν» (δηλητήριο), το τσουχτερό κρύο τους χειμερινούς μήνες.

Αυτοί είναι οι 7 λόγοι για τους οποίους πρέπει να επισκεφτείτε αυτό τον Φαρμακά

Κεντρική τοποθεσία: Η τοποθεσία του το καθιστά ιδανική πλατφόρμα για να εξερευνήσετε την αγροτική Κύπρο – τα χωριά της ορεινής περιοχής – αλλά ακόμα σχετικά κοντά σε όλες τις κύριες πόλεις, Λεμεσό, Λευκωσία, Λάρνακα και Πάφο για να μην χάσετε τον ήλιο, την παραλία και την πόλη πτυχές.

Υπέροχο κλίμα: Η διαμονή στον Φαρμακά είναι ιδανική για μια σύντομη απόδραση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στην Κύπρο. Μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή και μια αναζωογονητική αλλαγή στη ζέστη του καλοκαιριού ή ένα άνετο ταξίδι κατά τους πιο δροσερούς μήνες. Το ίδιο ισχύει και για όσους ζουν ήδη στην Κύπρο, προσφέροντας το τέλειο Σαββατοκύριακο και διακοπές.

Η εκκλησία της Aγίας Ειρήνης: Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης κοντά στο καφενείο της πόλης. Ο ναός είναι πετρόκτιστος και είναι σε ρυθμό βασιλικής με τρούλο.

Τοπικά προϊόντα: Όσο βρίσκεστε στον Φαρμακά, φροντίστε να δοκιμάσετε τα τοπικά προϊόντα, καθώς όλα καλλιεργούνται εκεί και η πόλη είναι γνωστή για τα διάφορα φρούτα και λαχανικά που παράγει. Τον Οκτώβριο, η πόλη φιλοξενεί επίσης ένα φεστιβάλ για τις ντομάτες που παράγονται εκεί. Η πόλη είναι επίσης γνωστή για την ποιότητα του νερού και του κρασιού που παράγεται εκεί. Κατά τη διάρκεια της διαμονής σας, επιλέξτε μερικά από τα γλυκά του κουταλιού της Ελένης Αντωνίου Βασιλείου, η οποία βραβεύτηκε από την κυβέρνηση για τα παραδοσιακά της γλυκά το 2009. Φτιάχνει όλα τα είδη γλυκών του κουταλιού, όπως καρύδια, κεράσια, καρπούζια, πικρό πορτοκάλι, αχλάδια, περγαμόντο και πορτοκαλί. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τις εγκαταστάσεις της Μηλίτσας Apple Cider, όπου παράγεται premium μηλίτης μήλου που έχει υποστεί ζύμωση στον Φαρμακά!

Ένα μέρος για τους λάτρεις της φύσης: Περπατήστε στα πολλά μονοπάτια της φύσης και πεζοπορίας στην οροσειρά Τρόοδος (Μέρος του Παγκόσμιου Γεωπάρκου της Unesco). Κάντε ποδήλατο για να εξερευνήσετε την κρυμμένη γη της Κύπρου.

Διαμονή με τοπική φιλοξενία: Για να μείνετε, θα θελήσετε να κλείσετε ένα μέρος για ένα Farmakas Living. Αυτό το πανδοχείο αποτελείται από σπίτια που έχουν ανακαινιστεί και έχουν μετατραπεί σε σουίτες προς ενοικίαση. Όλα προσφέρουν πρωινό και βρίσκονται στο κέντρο του χωριού. Υπάρχουν πέντε διαμερίσματα διαθέσιμα για μια υπέροχη απόδραση.

Ένας προορισμός για καλοφαγάδες και λάτρεις του κρασιού: Το οινοποιείο Αγία Ειρήνη πρέπει επίσης να είναι ένας από τους σταθμούς σας. Το οινοποιείο παράγει τοπικές ποικιλίες και εστιάζει στην παραγωγή ποιοτικών κρασιών με αυθεντικό κυπριακό χαρακτήρα. Για φαγητό, θα θελήσετε να σταματήσετε στο εστιατόριο Ιεράμπελος, το οποίο ανήκει στο οινοποιείο της Αγίας Ειρήνης και δημιουργεί πιάτα που συνδυάζονται με τις ποικιλίες που παράγονται εκεί. Το εστιατόριο είναι γνωστό για την ελληνική και κυπριακή κουζίνα που παράγει. Υπάρχει ένα a la carte μενού διαθέσιμο την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ την Κυριακή έχουν μπουφέ.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Εξερευνήστε περισσότερα για τη Nicosia City Card και τα πλεονεκτήματά της στην πρωτεύουσα της Κύπρου.