Visit Nicosia

Ξεναγήσεις Λευκωσίας

Ανακαλύψτε την ιστορία και τον πολιτισμό της Λευκωσίας με ξεναγήσεις από ειδικούς, αποκαλύπτοντας κρυμμένα πετράδια και ορόσημα στην πορεία.

Ξεναγήσεις στη Λευκωσία

Απολαυστικές ξενάγησεις

Καλώς ήρθατε στις ξεναγήσεις στη Λευκωσία! Οι εκδρομές προσφέρουν μια μοναδική και καθηλωτική εμπειρία, ταξιδεύοντάς σας σε μερικούς από τους πιο συναρπαστικούς προορισμούς της Κύπρου. Οι εκδρομές έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίσουν ότι θα έχετε μια αξέχαστη εμπειρία, ενώ παράλληλα σας δίνουν μια εις βάθος γνώση της ιστορίας, του πολιτισμού και της φυσικής ομορφιάς της Λευκωσίας—της φωτεινότερης πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Πέντε θεματικές περιοδείες είναι διαθέσιμες φέτος:

Η Περιοδεία στη Φραγκοκρατούμενη Πόλη της Λευκωσίας σας ταξιδεύει μέσα από την καρδιά της παλιάς πόλης της Λευκωσίας, εξερευνώντας την πλούσια ιστορία και πολιτισμό της. Θα εισέλθετε στην κτισμένη πόλη και θα εξερευνήσετε τα στενά της δρομάκια, τις αρχαίες δομές και τους κρυμμένους θησαυρούς της. Στις περιηγήσεις, θα επισκεφθείτε μέρη ενδιαφέροντος όπως οι πύλες Αμμοχώστου και Πάφου, οι βενετικοί τείχος, η πράσινη γραμμή, η πλατεία Ελευθερίας και τα μνημεία της ελευθερίας, μεταξύ πολλών άλλων ενδιαφερόντων τοποθεσιών.

Αρχαιολογική Περιοδεία

Η Αρχαιολογική Περιοδεία στη Λευκωσία περιλαμβάνει τα πιο σημαντικά αρχαιολογικά τοπία της πόλης, όπου θα εξερευνήσετε την συναρπαστική ιστορία του νησιού από την προϊστορική εποχή έως τη βυζαντινή περίοδο. Θα ανακαλύψετε σπάνια και εντυπωσιακά αρχαιολογικά ευρήματα, συμπεριλαμβανομένων κεραμικών, γλυπτών και μωσαϊκών, το νεοσυσταθέν αρχαιολογικό χώρο Λεδροί (λόφος Αγίου Γεωργίου – ΠΑΣΥΔΥ) και το Κυπριακό μουσείο.

Ξεναγήσεις Λευκωσίας στα Μουσεία


Περιήγηση στα Μουσεία της Πόλης
θα σας οδηγήσει σε μερικά από τα πιο σημαντικά μουσεία της πόλης, συμπεριλαμβανομένου του Δημοτικού Μουσείου Λεβέντη Λευκωσίας, του Δημοτικού Μουσείου Χαρακτικής και του Κυπριακού Νομισματικού Μουσείου. Αυτή η περιοδεία θα σας δώσει μια κατανόηση του παρελθόντος και του παρόντος της πόλης. Εκθέματα για την αρχιτεκτονική, την τέχνη, τον πολιτισμό και πολλά άλλα.

Θρησκευτική περιήγηση

Θρησκευτική περιήγηση: Ξεκινήστε ένα πνευματικό ταξίδι μέσα από τη θρησκευτική κληρονομιά της πόλης μας με την Περιοδεία Θρησκείας μας, όπου θα επισκεφθείτε σεβαστές τοποθεσίες όπως η Εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου, το Εξάρχειο του Αγίου Τάφου, η Παλιά Καθολική Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, η Εκκλησία του Αγίου Κασσιανού, η Εκκλησία της Χρυσαληνιώτισσας, η Εκκλησία της Φανερωμένης και άλλες. Εξερευνήστε αιώνες πίστης και παράδοσης καθώς εξερευνάτε αυτά τα ιερά μνημεία, καθένα προσφέροντας μια ματιά στον ποικίλο θρησκευτικό ύφαλο της κοινότητάς μας. Με γνώστες οδηγούς για να φωτίσουν τη σημασία κάθε τοποθεσίας, η Περιοδεία Θρησκείας μας υπόσχεται μια πλούσια και επιφανειακή εμπειρία για προσκυνητές και περίεργους ταξιδιώτες.

Αρχιτεκτονική περιήγηση

Αρχιτεκτονική περιήγηση: Ξεκινήστε έναν αρχιτεκτονικό περίπατο μέσα από το εντυπωσιακό αστικό τοπίο της πόλης μας με την Περιοδεία Αρχιτεκτονικής μας. Αντιμετωπίστε εμβληματικά αξιοθέατα όπως το Κτήριο 360ο, η Πλατεία Ελευθερίας, το κτήριο του Jean Nouvel με το όνομα Πύργος 25, τα Βενετσιάνικα Τείχη, η Λακοπηγή του Νταβίλα, οι γραφικοί στενοί δρόμοι της γειτονιάς Χρυσαληνιώτισσας και πολλά άλλα. Θαυμάστε τα καινοτόμα σχέδια σύγχρονων κτιρίων, εκτιμήστε την ιστορική σημασία των αρχαίων οχυρώσεων και περιπλανηθείτε στους λαβύρινθους δρόμους που μαρτυρούν αιώνες αστικής εξέλιξης. Με τους γνώστες οδηγούς που είναι παθιασμένοι με την αρχιτεκτονική κληρονομιά της πόλης μας, η Περιοδεία Αρχιτεκτονικής μας υπόσχεται μια εμβαθυμένη εξερεύνηση της μορφής, της λειτουργίας και των συναρπαστικών ιστοριών που υφίστανται σε κάθε τούβλο και δοκό.

Λάβετε μέρος στις Δωρεάν Περιοδείες της Λευκωσίας για φέτος και επιτρέψτε μας να σας πάρουμε σε ένα ταξίδι που δεν θα ξεχάσετε σύντομα. Δημιουργήστε αξέχαστες αναμνήσεις ενώ βλέπετε νέα μέρη και γνωρίζετε νέους ανθρώπους. Κλείστε την περιοδεία σας μαζί μας αμέσως!

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Διαδρομές Premium

Ξεκινήστε την πολυτελή διαδρομή μας μέσα από τη Λευκωσία για να βυθιστείτε στην πλούσια ιστορία και τον ζωντανό πολιτισμό της. Εξερευνήστε τους αρχαίους δρόμους της Παλιάς Πόλης, θαυμάστε τα εμβληματικά αξιοθέατα όπως οι Βενετικοί τείχος και ο Τέμενος της Σελεμή και απολαύστε τις τοπικές λιχουδιές σε γραφικά καφέ. Με έμπειρους οδηγούς που παρέχουν εξατομικευμένες γνώσεις, θα συνδεθείτε πραγματικά με τα μυστικά της πόλης.

Ξενάγηση Premium Highlights της πόλης

Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed ut ultricies magna. Fusce consequat aliquam nunc, vitae finibus nisi tincidunt eu. In hac habitasse platea dictumst.

Premium Tour 2

Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed ut ultricies magna. Fusce consequat aliquam nunc, vitae finibus nisi tincidunt eu. In hac habitasse platea dictumst.

Για περισσότερες πληροφορίες :

Email: info@visitnicosia.com.cy

Εξερευνήστε περισσότερα για τη Nicosia City Card και τα πλεονεκτήματά της στην πρωτεύουσα της Κύπρου.

Let's keep in touch

Subscribe to our Newsletter