Visit Nicosia

Μνημόνιο συνεργασίας ΕΤΑΠ Λευκωσίας και Πανεπιστημίου Frederick

Μνημόνιο συνεργασίας ΕΤΑΠ Λευκωσίας και Πανεπιστημίου Frederick

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λευκωσίας και το Πανεπιστήμιο Frederick προχώρησαν σε υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με σκοπό την ανάπτυξη των μεταξύ τους σχέσεων σε θέματα τεχνών, πολιτισμού και τουρισμού.

Η συμφωνία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών της ΕΤΑΠ για εδραίωση της συνεργασίας της με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Λευκωσίας.

Το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών προβλέπει την ανάληψη κοινών δράσεων με στόχο την αναβάθμιση του αστικού χώρου της εντός των τειχών πόλης της Λευκωσίας, με τρόπο που να αναβαθμίζει και να εκσυγχρονίζει το τουριστικό προϊόν της πόλης.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε η συνεργασία στο πεδίο της αναβάθμισης και ανάπτυξης υποδομών στην εντός των τειχών πόλη, η συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, η συνεργασία στο πλαίσιο ευρωπαϊκών ή/και άλλων ερευνητικών προγραμμάτων, η ανταλλαγή πληροφοριών σε θέματα πολιτισμού, πολιτιστικής κληρονομιάς, πολιτιστικού τουρισμού και δημιουργικού τουρισμού καθώς και η συμμετοχή σε συνέδρια που σχετίζονται με τον πολιτιστικό και δημιουργικό τουρισμό, τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη.

Η ΕΤΑΠ Λευκωσίας ευελπιστεί πως η συνεργασία αυτή θα ενισχύσει περαιτέρω την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της πόλης, καθώς το Πανεπιστήμιο Frederick διαθέτει την απαραίτητη ακαδημαϊκή τεχνογνωσία που θα βοηθήσει προς την επίτευξη αυτού του σκοπού.