Visit Nicosia

Ανακοίνωση έναρξης προγράμματος Cultvet

Ανακοίνωση έναρξης προγράμματος Cultvet

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

«Γίνε ειδικός στον Πολιτιστικό Τουρισμό!»

Δήλωσε συμμετοχή για να παρακολουθήσεις το δωρεάν Ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και να πάρεις πιστοποίηση στον τομέα με βάση το πρότυπο ISO 17024

Δια μέσου της εν λόγω ανακοίνωσης, προσκαλούνται οι διάφοροι ενδιαφερόμενοι όπως δηλώσουν συμμετοχή στο διακρατικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα επαγγελματικών προσόντων σχετικά με το θέμα του πολιτιστικού τουρισμού, το οποίο φέρει τον τίτλο «Γίνει ειδικός στον Πολιτιστικό Τουρισμό».

Συγκεκριμένα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αναπτύχθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου «Joint Qualification in the field of Cultural Tourism (CULTVET)», το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ και τον συντονισμό στην Κύπρο έχουν από κοινού η Eurosuccess Consulting και η ΕΤΑΠ Λευκωσίας (Nicosia Tourism Board).

Αναλυτικότερα, το Ευρωπαϊκό έργο «CULTVET» προσφέρει μια ευκαιρία εξαίρετης σημασίας σε όσους ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν ή δραστηριοποιούνται ήδη στον τομέα του πολιτιστικού τουρισμού. Κύριος στόχος αποτελεί όπως δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να σχεδιάσουν, προωθήσουν, εφαρμόσουν και να αξιολογήσουν πρακτικές που σχετίζονται με τον πολιτιστικό τουρισμό.

 

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται κυρίως σε:

  • Φοιτητές,
  • Επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας, του πολιτιστικού τουρισμού, του πολιτισμού, της ιστορίας και της αρχαιολογίας,
  • Ξεναγούς,
  • Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στον τομέα του πολιτιστικού τουρισμού.

Οι σπουδαστές θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον ένα ικανοποιητικό επίπεδο γνώσης της αγγλικής γλώσσας, μιας κι οι διαλέξεις θα παραδίδονται μόνο στην Αγγλική. Σημαντική πληροφορία αποτελεί το γεγονός ότι λόγω της πανδημίας του COVID-19, το πρόγραμμα θα τρέξει εξ ολοκλήρου διαδικτυακά (online learning) μέσω της πλατφόρμας Zoom. Το σχέδιο είναι ανοικτό σε άτομα από κάθε Ευρωπαϊκή χώρα, παρόλα αυτά οι θέσεις είναι αυστηρά περιορισμένες στις πενήντα (50).

Διάρκεια μαθημάτων: 19 Οκτωβρίου 2020 – 26 Φεβρουαρίου 2021. Οι διαδικτυακές συναντήσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των απογευματινών ωρών, 4 φορές την εβδομάδα για την προαναφερόμενη περίοδο.

Η διάρκεια του κύκλου των μαθημάτων είναι καθορισμένη στις 200 ώρες συγχρονισμένων διαδικτυακών συναντήσεων (βρείτε εδώ το ωρολόγιο πρόγραμμα) και με το πέρας της των μαθημάτων χρειάζεται να καλυφθούν 300 ώρες άμισθης πρακτικής κατάρτισης σε μια επιχείρηση ή μια οργάνωση που δραστηριοποιείται στον τομέα του πολιτιστικού τουρισμού.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το αναλυτικό ωρολόγιο πρόγραμμα (timetable) και μπορείτε να υποβάλετε τις αιτήσεις σας πατώντας εδώ μέχρι τις 11 Οκτωβρίου 2020.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρέχεται εντελώς δωρεάν και οι συμμετέχοντες που θα το ολοκληρώσουν επιτυχώς, θα έχουν την ευκαιρία για διεκδίκηση μιας διεθνούς αναγνωρισμένης πιστοποίηση δεξιοτήτων στον τομέα με βάση το πρότυπο ISO 17024 από τον οργανισμό πιστοποίησης ACTA, τεχνοβλαστό του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Προγραμματίζεται ενημερωτική συνάντηση για περαιτέρω ενημέρωση των συμμετεχόντων με την υποστήριξη και τη φιλοξενία του Ανώτατου Ξενοδοχειακού Ιδρύματος Κύπρου (ΑΞΙΚ). Δείτε παρακάτω όλες τις απαραίτητες πληροφορίες:

Χώρος διεξαγωγής: Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, ΑΞΙΚ

Ημέρα & Ημερομηνία: Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020

Ώρα:16:00 – 17:00

Περισσότερες πληροφορίες για τη συνάντηση θα ανακοινωθούν αργότερα.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Eurosuccess Consulting – Χαρά Τριταίου chara@eurosc.eu

ΕΤΑΠ Λευκωσίας – Ματίνα Ζησιάδου m.zisiadou@ccci.org.cy

Let's keep in touch

Subscribe to our Newsletter