Visit Nicosia

5 ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΧΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΣΟΥ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

5 ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΧΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΣΟΥ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

 Ναι δεν σε γελούν τα μάτια σου, είναι αυτό που διαβάζεις! Η επαρχία Λευκωσίας έχει τις δικές της μοναδικές παραλίες με ειδυλλιακό σκηνικό και κρυστάλλινα νερά. Παρόλο που δεν το γνωρίζουν πολλοί, η Λευκωσία έχει παραλίες σπάνιας ομορφιάς που αποτελούν την τέλεια απόδραση από την πόλη.

Αν θέλεις να βιώσεις τον αυθεντικό κυπριακό τρόπο ζωής, θα πρέπει να επισκεφτείς την απομακρυσμένη βόρεια περιοχή της Τηλλυρίας. Για να φτάσεις εκεί, το ταξίδι είναι κάπως μακρινό αλλά αξίζει τον κόπο! Στον Κάτω Πύργο μπορείς να κάνεις τις βουτιές σου στις παραλίες «Αποθήκες» και «Κρυονέρι». Στο μπαράκι “Grape by the sea”, απόλαυσε ένα Mojito σταφύλι καθώς ξαπλώνεις στις αιώρες. Το παρθένο τοπίο του Κάτω Πύργου είναι και ο λόγος που πολλοί Κύπριοι επισκέπτονται την κατά τα άλλα ήσυχη και ήρεμη περιοχή, επομένως, τον Αύγουστο το χωριό είναι γεμάτο ζωή!

 

Το χωριό Πηγαίνια που βρίσκεται επίσης στην περιοχή Τυλλυρίας, συνδυάζει ορεινά και παραλιακά τοπία. Το χωριό Πηγαίνια έχει μόλις 90 μόνιμους κατοίκους, ενώ πολλοί περισσότεροι επισκέπτονται το χωριό τα Σαββατοκύριακα λόγω του γραφικού τοπίου και της χαλαρωτικής ατμόσφαιρας. Σε συνδυασμό με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του χωριού, μπορείς να απολαύσεις την ειδυλλιακή και πανοραμική θέα ενώ βρίσκεσαι πραγματικά κοντά στην παραλία. Μπορείς να περάσεις τη μέρα σου στην παραλία Ωμέγα των Πηγαινιών, μία παραλία μοναδικής ομορφιάς, με πλούσια αμμώδη ακτή. Το ηλιοβασίλεμα εκεί θα σε μαγέψει!

Ακριβώς δίπλα στον Κάτω Πύργο βρίσκεται το χωριό Μανσούρα. Παρόλο που το χωριό είναι εγκαταλελειμμένο, υπάρχει μια παραδοσιακή οικογενειακή ταβέρνα, η ταβέρνα Mansoura Beach, ακριβώς πάνω σε μια όμορφη, ήσυχη και αμμώδη παραλία. Μόλις ένα χιλιόμετρο βόρεια της Μανσούρας, θα βρεις το Μοσφίλι, ένα πραγματικά μικρό χωριό 20 μόνιμων κατοίκων, το οποίο «φυλάει» τα σύνορα της περιοχής Τηλλυρίας. Θα εντυπωσιαστείς από την άγρια, φυσική ομορφιά του χωριού. Τόσο από το Μοσφίλι όσο και από τη Μανσούρα έχετε πρόσβαση σε πολλές από τις παραλίες της περιοχής Τυλλυρίας, όπως για παράδειγμα στην παραλία της Γερονήσσου, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στα δύο χωριά. Αν είσαι λάτρης της φύσης μην παραλείψεις να περπατήσεις το μονοπάτι μελέτης της φύσης «Αγία Τηλλυρία» που ξεκινάει από το Μοσφίλι και καταλήγει στα Πηγαίνια.

Μόλις 15 χιλιόμετρα από το Μοσφίλι θα βρεις το χωριό Παχύαμμος, το οποίο έχει μια όμορφη, μεγάλη και αμμώδη παραλία με καθαρά, βαθιά νερά και λίγους βράχους. Παρόλο που η παραλία είναι αμμώδης, υπάρχουν μερικά βράχια σε κάθε πλευρά της παραλίας, ώστε να μπορέσεις να εξερευνήσεις την μαγεία του βυθού!

 Η επαρχία Λευκωσίας έχει τις δικές της παραλίες, αν και λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν για αυτές. Αυτές οι παραλίες δεν έχουν τόσο κόσμο όσο οι περισσότερες άλλες παραλίες του νησιού, επομένως είναι τέλειες αν ψάχνεις για ένα πιο ήσυχο περιβάλλον για μια χαλαρωτική απόδραση!

 

ΕΤΑΠ Λευκωσίας  

 

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Περιφέρειας Λευκωσίας, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε το 2007 στα πλαίσια στρατηγικού σχεδιασμού και πλάνου του Υφυπουργείου Τουρισμού. 

 

Σκοπός της ΕΤΑΠ Λευκωσίας είναι η ανάπτυξη και προβολή τόσο της πόλης όσο και της περιφέρειας Λευκωσίας και η μετατροπή τους σε ένα ποιοτικό ολόχρονο τουριστικό προορισμό. Για την επίτευξη των δράσεων της, η ΕΤΑΠ συνεργάζεται με διάφορους φορείς σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Κύριοι πυλώνες δράσης της είναι ο πολιτιστικός και δημιουργικός τουρισμός, ο συνεδριακός και επαγγελματικός τουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός, ο αθλητικός καθώς και ο τουρισμός ευεξίας. 

 

 

www.visitnicosia.com.cy