Visit Nicosia

5 + 1 ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΦΑΓΗΤΟ

5 + 1 ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΦΑΓΗΤΟ

Η Λευκωσία είναι γνωστός αυθεντικός μεσογειακός γαστρονομικός προορισμός. Αυτό οφείλεται στο μοναδικό και εξωτικό μείγμα της κυπριακής κουζίνας από υφές, γεύσεις και αρώματα της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Η Λευκωσία διαθέτει πολυάριθμες ταβέρνες και εστιατόρια, από οικογενειακές, φιλόξενες ταβέρνες στα περίχωρα της Λευκωσίας μέχρι γκουρμέ εστιατόρια με fusion γεύσεις στο κέντρο της πόλης, που καθιστούν τις κυπριακές λιχουδιές και λιχουδιές μια πραγματική γαστρονομική εμπειρία. Σε αυτό το άρθρο, θα αποκαλύψουμε μερικές από τις καλύτερες παραδοσιακές, οικογενειακές ταβέρνες που βρίσκονται στα χωριά της Λευκωσίας. Όταν βρίσκεστε σε τέτοιες ταβέρνες, πρέπει πάντα να παραγγέλνετε κυπριακό μεζέ για να δοκιμάσετε μια ποικιλία φαγητών, (συνήθως περισσότερα από 10 πιάτα!), που θα εντυπωσιάσουν ακόμη και τους πλέον απαιτητικούς!

”ΠΟΤΑΜΟΣ ΤΗΣ ΜΗΛΙΤΙΣΑΣ” – ΚΑΜΠΙ ΦΑΡΜΑΚΑ

 

Στο Καμπί, ένα μικρό χωριό στην περιοχή του Φαρμακά στην οροσειρά του Τροόδους, όχι μόνο μπορείτε να απολαύσετε την ηρεμία της φύσης αλλά και μια υπέροχη ταβέρνα, γνωστή ως «Ο Ποταμός της Μηλίτσας». Το εστιατόριο πήρε το όνομά του από τον κοντινό ποταμό και την παθιασμένη Μηλίτσα (η ιδιοκτήτρια).  Ένας παραδοσιακός φούρνος χρησιμοποιείται για πολλά από τα πιάτα της ταβέρνας και μπορείτε να απολαύσετε την τοπική κουζίνα χαλαρώνοντας στη γαλήνια φύση. Εκτός από τα παραδοσιακά πιάτα μεζέ, όπως κεφτεδάκια, παστουρμά και κουπέπια, το εστιατόριο προσφέρει επίσης ένα θεϊκό κυπριακό πρωινό τα Σαββατοκύριακα

 

Διεύθυνση: Καμπί, Φαρμάκας, 2619

 

Τηλέφωνο: + 357 22 643315

”ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΑ” – ΛΥΜΠΙΑ

 Στα Λύμπια, ένα μικρό χωριό πολύ κοντά στη Λευκωσία θα βρείτε την ταβέρνα «Πειραγμένα». Το φαγητό δεν μαγειρεύεται με παραδοσιακό τρόπο, αλλά, είναι «πειραγμένο», όπως μαρτυράει και το όνομα της ταβέρνας! Ενώ το περιβάλλον και η διακόσμηση μοιάζουν με άλλες παραδοσιακές ταβέρνες, κάθε πιάτο έχει μια δημιουργική νότα, φτιαγμένη με εποχικά υλικά και τοπικά προϊόντα, κάνοντας τα πάντα πραγματικά μοναδικά. Το μενού αλλάζει συνεχώς ανάλογα με τα προϊόντα κάθε εποχής, επομένως, κάθε φορά που επισκέπτεστε αυτήν την ταβέρνα, να είστε έτοιμοι για μια διαφορετική γαστρονομική εμπειρία.

 

Διεύθυνση: Θεοδώρου Μαυροσάββα 15, 2566 Λύμπια, Κύπρος.

Τηλέφωνο: + 357 22 524 333

«ΜΑΓΕΙΑ ΛΑΖΑΝΙΑ» – ΛΑΖΑΝΙΑΣ

Ο Λαζανιάς, ένα χωριό με λίγες μόνο κατοίκους, κατάφερε να δημιουργήσει μεγάλη φήμη με τη ζεστή παραδοσιακή ταβέρνα του, «Μαγεία Λαζάνια», που παλιά ήταν το σχολείο του χωριού. Ομολογουμένως, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να νιώσετε την περίφημη κυπριακή φιλοξενία. Τις Κυριακές, μπορείτε να απολαύσετε έναν πλούσιο μπουφέ με παραδοσιακά πιάτα, όπως μακαρόνια του φούρνου, κλέφτικο, τηγανητά κολοκυθάκια με αυγά, ενώ άλλες μέρες μπορείτε να παραγγείλετε από το πλούσιο μενού της ταβέρνας.

Διεύθυνση: Λαζάνια, 2618 Λευκωσία

Τηλέφωνο: +357 96530129

”ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ” – ΦΙΚΑΡΔΟΥ

Κοντά στον Λαζανιά, θα βρείτε το χωριό Φικάρδου, ένα πολύ μικρό και εξαιρετικά ήσυχο χωριό που μοιάζει σαν να ξεχάστηκε από τον χρόνο. Στην πραγματικότητα, έχει μόνο τρεις κατοίκους ενώ ολόκληρο το χωριό έχει δηλωθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Παρά το μικρό του μέγεθος, υπάρχει μια υπέροχη πέτρινη ταβέρνα, η «Ταβέρνα Γιαννάκος», η οποία σερβίρει κυπριακό μεζέ σε καθημερινή βάση, ενώ τα βράδια της Παρασκευής μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε την περίφημη σούβλα του. Το καλοκαίρι καθίστε στις βεράντες της ταβέρνας, ενώ το χειμώνα, απολαύστε το δείπνο σας στη ζεστασιά του τζακιού.

Διεύθυνση: Φικάρδου 2623, Λευκωσία Κύπρος

Τηλέφωνο: +357 22 633311

”ΕΡΥΘΡΟΔΟΝΤΑΣ ” – ΛΥΘΡΟΔΟΝΤΑΣ

Στον Λυθροδόντα, ένα χωριό χτισμένο στους πρόποδες της ορεινής περιοχής του Μαχαιρά, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε την «Ταβέρνα Ερυθρόδοντας» για το απλό αλλά φρέσκο ​​και νόστιμο φαγητό εξαιρετικής ποιότητας. Μπορείτε να καθίσετε στον εξωτερικό χώρο της ταβέρνας για να απολαύσετε το δροσερό αεράκι του καλοκαιριού, ενώ τις Πέμπτες σερβίρει οφτό κλέφτικο, το οποίο η ταβέρνα ετοιμάζει στον δικό της ειδικά φτιαγμένο παραδοσιακό φούρνο και συνοδεύεται από πουργούρι, πατάτες και σαλάτα.

Διεύθυνση: Παναγίας 4, Λυθροδόντας 2565

Τηλέφωνο: +357 22 542942

“ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ” – ΔΕΥΤΕΡΑ

Σε πολύ κοντινή απόσταση από τη Λευκωσία, στην Δευτερά βρίσκεται η , «Ταβέρνα του Θεοδόση». Εκεί χαλαρώνετε και περνάτε καλά απολαμβάνοντας το γεύμα σας στη ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα της παραδοσιακά διακοσμημένης εσωτερικής αυλής της ταβέρνας, με τις ξύλινες καρέκλες, τα καρό τραπεζομάντηλα και τη φιλική εξυπηρέτηση.

Διεύθυνση: Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 36, Πάνω Δευτέρα, 2460, Λευκωσία

Τηλέφωνο: +357 22 621537

 

Η Λευκωσία έχει τόσες πολλές γαστρονομικές επιλογές που μπορούν να συνδυαστούν με ένα ταξίδι στα γραφικά χωριά του νησιού. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ολοκληρώσετε το ταξίδι σας από μια υπέροχη, παραδοσιακή ταβέρνα!

 

 ΕΤΑΠ Λευκωσίας  

 

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Περιφέρειας Λευκωσίας, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε το 2007 στα πλαίσια στρατηγικού σχεδιασμού και πλάνου του Υφυπουργείου Τουρισμού. 

 

Σκοπός της ΕΤΑΠ Λευκωσίας είναι η ανάπτυξη και προβολή τόσο της πόλης όσο και της περιφέρειας Λευκωσίας και η μετατροπή τους σε ένα ποιοτικό ολόχρονο τουριστικό προορισμό. Για την επίτευξη των δράσεων της, η ΕΤΑΠ συνεργάζεται με διάφορους φορείς σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Κύριοι πυλώνες δράσης της είναι ο πολιτιστικός και δημιουργικός τουρισμός, ο συνεδριακός και επαγγελματικός τουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός, ο αθλητικός καθώς και ο τουρισμός ευεξίας. 

 

www.visitnicosia.com.cy